Последни Рецепти
Последни Статии

Да остаряваш бавно е изкуство

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

“Решението за живот, предотвратяващ стареенето, е лична воля, също както и любовта към изкуството”, уверява ни проф. Димитър Чавдаров, автор на книгата „Да остаряваш бавно е изкуство”.

“Остаряването в действителност е страшно, но по-опасна е другата алтернатива. Повелята на нашето съвремие е, ако може да се остарее по-безоблачно с повече усмивка и радост, без болести“

Da-ostaryavash-bavno e izkustvo

Книгата дава познания как да бъде забавена старостта чрез знание и воля, без ограничения. Открива и кои са факторите, скъсяващи живота.

Представени са полезният хранителен режим, както и техниките за укрепване на физическото състояние.

Възможно е позицията на автора по някои въпроси да предизвика остри възражения. Ще се засегнат привържениците на хомеопатията, на хранителните добавки, билковите продукти и някои древни и окултни практики, наложили се у нас и носещи печалби.
Не е тайна обаче, че България заема едно от челните места по тютюнопушене и употреба на алкохол, има висока заболеваемост от инсулти, хипертония и сърдечносъдови болести и по тези показатели заема от 17 до 27 място от 179 държави.
Книгата представя онзи комплекс от рискови фактори, които до голяма степен определят качеството на живот и са предпоставка за възникване на редица заболявания с висока смъртност.

Проф. Димитър Чавдаров е роден във Варна през 1934 г. Завършва медицина в София, след което работи в Института за мозъка при БАН и Медицинска академия – София. Изследванията и практиката му са в областта на епилепсията, поведенческите промени у децата и хиперактивността с дефицит на вниманието, забавеното нервно-психично развитие, съдовите, травматичните и други мозъчни увреждания, клиничната електроенцефалография, нови лекарствени средства и др. Има над 300 научни труда. Основател на Дружеството против епилепсия в България.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории