Сладкиш ”Дамски каприз”
Добави към моето меню
Сладкиш ”Дамски каприз”
Една рецепта класика
рецепта Диляна Георгиева
Продукти
За блата:
4 жълтъка
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 и 1/2 ч.ч. брашно
За глазурата:
200 г конфитюр (по желание)
4 белтъка
10 с.л. захар
Рецепта за сладкиш Дамски каприз
• Жълтъците и захарта се разбиват докато се получи еднородна смес.
• След това последователно се прибавят олиото, киселото мляко със содата и брашното. Разбърква е до получаване на хомогенна смес
• Сместа се изсипва в намазнена и посипана с брашно тавичка. Пече се на 200 градуса около 15 мин
• През това време разбиваме белтъците и захарта, докато станат на сняг.
• Готовият блат се намазва обилно с конфитюр. Най-отгоре се разстилат и разбитите белтъци.
• Така приготвения сладкиш се връща обратно във фурната за кратко или докато белтъците порозовеят.
По желание поръсете с орехи, след като е готов.