Последни Рецепти
Последни Статии

За децата гответе с любов

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

В рамките на програмата „Нестле за по-здрави деца“ по случай Международния ден на готвача на 20 октомври, Нестле България събра на специално събитие в кулинарната МЕТРО Академия най-популярните шеф-готвачи у нас, ученици от цяла България и техните учители.
По време на събитието чрез интерактивни дискусии и готварски игри шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев, главен готвач на МЕТРО Академия демонстрираха ролята и значението на балансираното и разнообразно хранене пред учениците от началните класове.

deca sgotveno s lubov 1

Когато ядете плодове, нека е поотделно – не смесвайте ябълката с банан, яжте само ябълка. Или, само банан. При зеленчуците е обратното – колкото повече комбинирате, толкова по-добре. Такива съвети даваха днес пет топ готвачи на 60 деца от столицата и страната – първите участници в образователната програма „Нестле за по-здрави деца“. От 2012 насам тя насърчава балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и тази година влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца.

Навръх международния ден на готвача – 19 октомври, шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев, главен готвач на МЕТРО Академия, посрещнаха първите малки посланици на балансираното и разнообразно хранене и показаха на децата, че храната може да бъде не само вкусна, но също така много полезна и лесно приготвена. В кухнята на МЕТРО Академия малките откриватели получиха ценни съвети за всяка една хранителна група и имаха възможност да приготвят лесни и интересни рецепти с помощта на популярните шеф-готвачи.

deca sgotveno s lubov

„Полезната храна може да бъде вкусна и това е нещото, на което искам да науча децата. Готвенето е истинско приключение, а по-вкусна от домашно приготвената храна няма. Радвам се, че днес имах възможността да докажа именно това!“ сподели шеф Виктор Ангелов. „Много е важно да си говорите с храната, докато я приготвяте. Винаги й говорете с любов!“, посъветва той участниците в кулинарния празник.

„Повечето деца не харесват храната в училищната столова. Трябва да им даваме по-често да опитват добре приготвена и здравословна храна и най-важното, трябва да ги чуем след това какво им допада, за да започнем да съставяме заедно полезни и вкусни менюта за училищата и детските градини.“, сподели и шеф Жоро Иванов. Той показа на малките готвачи как могат да приготвят само за 25 минути вкусни пилешки филенца с млечен сос. Питайте децата за рецептата!

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ стартира с началото на тази учебна година, като в нея вече са се включили над 100 училища и 10000 ученици от страната. Записванията ще продължат до края на първия срок, за да могат всички желаещи да се включат в нея. Повече информация и пълния списък с училища, участващи в програмата, можете да откриете на: www.jiveiaktivno.bg

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории