Последни Рецепти
Последни Статии

Храни, които забавят стареенето на организма

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Начинът на хранене, който включва продукти с високо съдържание на захар и мазнини, известен още като западен начин на хранене или западна диета, може да доведе до преждевременна смърт.

За нас е лесно да следваме Средиземноморската диета, защото се близо до този район. Трудност е достъпа до свежа риба, но ако се планира може да се постигне – в магазините у нас предлагането е ограничено на риба, а цената е висока.
Да включваме в храненето си повече зехтин, студенено пресовано масло, различни видове ядки и бобови. Рецепти с боб, леща, грах, нахут има много и се получава вкусно и засищащо ястие.

Средиземноморската диета забавя стареенето на организма

Учени от Харвардския университет установиха, че редовната консумация на морски продукти повишава продължителността на живота и снижава интензивността на процесите на стареене, пише сайтът Медикъл експрес.

Специалистите посочват, че правилното и редовно съблюдаване на средиземноморската диета, която включва консумацията на риба, миди, скариди и други морски продукти, осигурява определен запас от мастни киселини. Те са от голямо значение за правилното функциониране на организма.

Храни, които забавят стареенето
olive oil pix 6

Мастните киселини понижават кръвното налягане и значително намаляват нивата на холестерол в кръвта.

Възрастните хора, които спазват средиземноморска диета, живеят с 3 години по-дълго от останалите и три пъти по-рядко умират от сърдечносъдови заболявания.

fish market pix 2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории