Последни Рецепти
Последни Статии

Дефиле на младото вино 2018

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Дефиле на младото вино
Къде: Пловдив
Кога: 23, 24 и 25 ноември 2018

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 45 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня. В последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25 уличките на Стария град на Пловдив ще се изпълнят с радостни хора, нетърпеливи да опитат последната реколта на изключителните български технолози по пътя на културно – историческото ни наследство.

defile na mladoto vino 2018

Фестивалът ще бъде съпътстван от различни културни прояви. С 5% от приходите ще бъдат осигурени стипендии на изявени студенти от специалността „Винопроизводство, кетъринг и туризъм“ от Университета по хранителни технологии.

Официално фестивалът за любителите на виното ще бъде открит в 13.00 ч. с Дионисиево шествие от пл. „Стефан Стамболов“, начело на което ще бъде богът на виното Дионис, в чийто образ ще се превъплъти актьорът Виктор Бойчев. Начело с танцьорите и музикантите от фолклорен ансамбъл „Тракия“ шествието ще влезе в Стария град, където в 15 възрожденски къщи, ще се проведат дегустациите.

Сред 46-те производители, заявили участие във фестивала, 36 са винарските изби, а 10 – са производители на храни и напитки, различни от виното.

Фестивалът, който продължава до неделя, ще бъде съпътстван от „Дни на младото вино“ и културни прояви. През 2018 г. акцент са образователни филми, рисуване с вино, урок по дегустация, музикално-танцова програма, а основен домакин е Културен център музей „Тракарт“.

На официална вечеря на 24 ноември 2018 г. ще бъдат обявени наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, определени от дегустационната комисия от енолози и сомелиери от Университета по хранителни технологии. Отделно ще има и любимо вино на потребителите.

Дефиле на младото вино 2014

https://web.facebook.com/events/250922158899876/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории