Последни Рецепти
Последни Статии

Дехидратацията води до умора

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Водата е живот, а дехидратацията води до умора, отпадналост, увреждания…

Всеки втори българин се чувства изморен на работното си място
. 54% от хората се определят като трайно изморени, неконцентрирани и недостатъчно пълноценни всяка седмица, показва изследване на „Алфа Рисърч”.
Проучването показва, че трайната умора се дължи на различни фактори, един от които недостатъчният прием на вода.
Данните потвърждават, че над 2/3 от хората, които са дехидратирани по време на работа, се чувстват изморени във времето, в което трябва да са активни, поне веднъж седмично.

water-glass-pix-2

Недостатъчния прием на вода се дължи на липса на време, стрес, подценяване на рисковете от дехидратацията, както и на факта, че едва 39% от българските работодатели осигуряват вода на служителите си.
Оказва се, че дори 1-2% дехидратация на тялото рефлектират върху работните ни резултати с цели 10%.
Често хората не приемат достатъчно вода, защото не знаят, че чувството на жажда се появява чак, когато дехидратацията е вече факт, а тялото и умът ни страдат. Крайните резултати са умора, загуба на концентрация, затруднения в осмислянето на информация и намаляване на ефективността.
Изследвания показват още, че шофьор, карал в продължение на два часа дехидратиран, прави двойно повече грешки от друг, който е приел необходимото му количество вода.
От друга страна, хората, които приемат достатъчно количество вода през деня, имат повишена концентрация и по-добро здраве, което води до по-високи професионални резултати.

Източник: в. „Труд”

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории