Последни Рецепти
Последни Статии

Диета по празници

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета по празници

Трудно е да се спазва диета по време на празници. А празниците са пълни със смях, добра компания и разбира се много и много вкусноприготвена храна и питиета. Когато масата е отрупана с толкова кулинарни изкушения, нека не забравяме, че това са избрани рецепти, но можеби не най-здравословните, което не означава, че трябва да се избягват напълно. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите.
На празничната трапеза има много ястия о може да се избира. Какво да изберем? Някои от нас просто могат да се изкушат, други да изпозлват цялата си воля. А има и златна среда, да подберем продукти които съдържат по-малко калории и са съвместими като храна.
Избягвайте изкушението. Наслаждавайте се на храната с всичките си сетива, усетете я като аромат, цвят, съчетание, начин на поднасяне. И изберете. Хранете се с почивки и се наслаждавайте на всяка хапка.

christmas table

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите и да запазите талията си.

* Бъдете внимателни с нишестените зеленчуци като картофит. Ако зеленчуците са поднесени със сос помнете, че трябва да натопите зеленчуците в соса, а не соса в зеленчуците.
* Избягвайте пържени храни, панирани и мариновани;
* Не е необходимо да се опита от всичко от менюто, изберете това, което отговаря на вашата диета;
* Споделете вашите тревоги с приятел и поднесете по-малки порции;
* Колкото повече говорите по време на празничната вечеря, толкова по-малко ще изядете на масата;
* Обърнете внимание на храната си. Възприемете я първо със сетивата си и след това се хранете бавно, на малки хапки, като си поемате дъх между отделните хапки;
* Когато пиете течност избирайте сода с (парченце лимон) или чаша вода;
* Ако изберете алкохол ограничете се до 1 – 2 чаши;
* Забавлявайте се! – това е празник. Насладете се на компанията, на поднесената храна, но не забравяйте колко много усилия сте вложили в постигане на своя хранителен режим и физически упражнения през изминалата година.

Това, което прави празника незабравим са споделените емоции. Всичко останало може да бъде умерено. Може да си ннаправите кратка почивка от вашата диета за празниците, но това не е постоянна промяна. Насладете се на няколко вкусно поднесени ястия по време на празника и след това се върнете към предишния си начин на хранене. Може да си подарите и един, два разтоварващи дни, за да влезете отново във форма.

Весели празници!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории