Последни Рецепти
Последни Статии

Диета с грозде

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Диета с грозде
По-красиви и по-здрави с грозде

Опиталите еднодневния пречистващ режим с грозде, твърдят, че се чувстват много по-свежи, енергични и тена на лицето им е много по- бистър.

Режимът е съвсем прост – в продължени на един ден се яде само грозде – между един и два килограма, като можете да комбинирате различни сортове бяло и червено грозде. Изключително важно е да измивате гроздето много добре под течаща вода.

грозде

Лозата вероятно е едно от най-старите листни растения. Не се оспорва от никого, че гроздето е един от най-ценните и полезни плодове. Исторически е установено, че от най-ранни времена то е служило за храна. Диетите с грозде и с гроздов сок имат добър лечебен ефект при проблеми с кръвообращението, хипертонията, при затлъстяване и атеросклероза, възпаления на бъбреците, ревматизъм и подагра. Гроздето съдържа захари, плодови киселини, дъбилни и пектинови вещества, багрилни и минерални вещества и витамини. Плодовите му киселини подпомагат храносмилането. Благоприятното въздействие на гроздето и гроздовия сок върху здравината на кръвоносните съдове се дължи на съотношението на минерални вещества в него: калий – 449мг%, Натрий – 21мг%, калций – 33мг% и др. Като изключим шипката, гроздето има най-високо съдържание на калий. Той е от значение за водния баланс в организма, мускулната дейност и поддържане на алкално-киселинното равновесие. Сравнително високото съдържание на желязо го прави подходящо при болни с анемия. Здравословното влияние на гроздето се подсилва и от витаминното му съдържание. Макар че то не е много високо, е биологично уравновесено и осигурява комплексно въздействие върху организма. Гроздето съдържа витамин С – 5мг%., В1 – 0,03мг% и др. Багрилните вещества в черното грозде – антоциани, имат капиляроустойчиво въздействие и укрепват стената на кръвоносните съдове. Това позволява на гроздето да се използва за профилактика при сърдечни и мозъчно съдови заболявания. Препоръчва се за укрепване на организма и за подсилване след прекарване на тежки заболявания и операции. Подходящи са сортове с тъмна ципа. Добра диета е тази, която се започва с 200 г дневно, докато се достигне до 2 кг на ден тъмно грозде. Половината от количеството се изяжда сутрин на гладно, друга една четвърт половин час преди обяд и останалото количество един час преди вечеря. Хубаво е през време на тази плодова диета с грозде да не се ядат мазни тежки меса.

Диета с грозде и ориз

Двата продукта са идеална комбинация за редуциране на телесното тегло, лесно “стопяват” възглавничките около талията – с диетата се губят всеки ден около 500 грама от тях. Освен това и оризът, и гроздето доставят на организма витамини и минерални вещества, подпомагат отделянето на течностите в него, укрепват нервната система, облекчават дейността на сърцето и кръвообращението, регулират дейността на стомашно-чревния тракт.
Само след няколко дни обмяната на веществата функционира по-добре, подобрява се сънят, настроението, а козметичният ефект е в ползата на чистата и свежа кожа.
За да бъде още по-полезен, оризът се сварява така, че да остане на зрънца. Когато се спазва диетата, водата за ориза не се посолява.

Всеки ден:
За 5-те дни се препоръчват следните закуски и салати:
Сутрин:
І-вариант – 1 филия черен хляб, намазана с 5г маргарин или масло, 2 супени лъжици диетична извара или 20г кашкавал, няколко зърна грозде.
ІІ-вариант – 1 сварено яйце и зърна грозде.
10 часа:
200мл гроздов сок без захар.
Обяд:
Салата от зеленчуци, подправена с 2 чаени лъжички растително масло, малко оцет, подправки.
16 часът: 200мл прясно мляко(обезмаслено), 1 филия ръжен хляб и 50г грозде.
Напитки: През всички дни само по 2 чашки кафе или чай или минерална вода.

Първи ден:
Обяд: 100г печена или сварена риба, подправена с къри, плюс 30г сварен ориз, плюс 100г грозде.
Вечеря: 100г сварени моркови, 100г краве сирене (обезсолено), 150г грозде, салата.

Втори ден:
Обяд: Омлет от 2 яйца – изпържват се в тиган с тефлоново покритие без мазнина, 40г сварен ориз, 100г грозде.
Вечеря: Коктейл от плодове. Приготвя се от 1круша, 150г грозде, 1 ябълка, 100г сварен ориз.

Трети ден:
Обяд: 100г телешко месо се изпържва с малко растително масло, посипва се със ситно нарязан магданоз и се прибавя към него 30г сварен ориз. 100г грозде, салата.
Вечеря: Салата (според сезона), 150г грозде, 100г шунка.

Четвърти ден:
Обяд: 100г шунка, 100г бяло грозде.
Вечеря: Сваряват се 250мл обезмаслено прясно мляко с 50г ориз. Подправя се със мед или захарин, канела. 100г грозде.

Пети ден:
Обяд: 1 пилешко бутче (сварено или пушено) – подправяте с чесън и нарязан копър. 1 малка краставичка и 150г грозде.
Вечеря: Смесват се 50г сварен ориз със 100г грозде, резен лимон и салата според сезона.

Диетата с грозде, която ви предлагаме, ще ви помогне за 4 дни да стопите цели 2 кг. Най-голямото й предимство е, че вие нито за миг няма да изпитате чувство на глад. Даже ще ви се струва, че ядете повече от обикновено. Не си правете прибързани изводи! Благодарение на балансираното хранене организмът ви ще започне да работи като по часовник, ще се подобри храносмилането, ще се повиши жизненият ви тонус.

1 ден
Закуска: В 150 г ниско-маслено кисело мляко нарежете половин портокал и прибавете 1 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. слънчогледови семки, 50 г черно грозде и листенца мента. (190 ккал);
Обяд: Запържете в 1 с.л. олио 250 г тиква, нарязана на ивички. Прибавете 1 нарязана маруля и 100 г черно грозде (нарежете зърната на половинки). Към мазнината от тиквата долейте 50 мл бульон, 1 с.л. оцет, малко горчица и залейте салатата с получената марината. Прибавете 50 г пушено филе и посипете с 10 г орехи. (350 ккал);
Вечеря: Нарежете на ивички 120 г пилешки гърди и ги запържете в 1 ч.л. олио. Нарежете 75 г бяло грозде, 1 портокал и 50 г ананас. Поръсете ги с 50 мл лимонов сок и 50 мл вода. Гарнирайте месото с плодовата салата. (240 ккал)

2 ден
Закуска: Разбъркайте 200 г нискомаслено кисело мляко с 1 с.л. лимонов сок и щипка настъргана лимонова кора. Прибавете по 75 г бяло и черно грозде (нарежете зърната). (190 ккал);
Обяд: Сварете 45 г ориз. Прибавете 100 г грозде (нарязано) и 3-4 скариди от консерва. Посолете, подправете с черен пипер и 1 ч.л. зехтин. (350 ккал);
Вечеря: Нарежете на кубчета 1 морков и 100 г картофи, а 1 стрък праз лук и 1 главичка целина -на ситно. Залейте зеленчуците с 250 мл бульон и задушете. Подправете на вкус и поръсете с 1 ч.л. магданоз. За десерт изяжте 50 г черно грозде. (260 ккал);

3 ден
Закуска: Разрежете 1 пълнозърнесто хлебче и го намажете с горчица. Отгоре сложете 50 г кашкавал и 30 г нарязани гроздови зърна. (210 ккал);
Обяд: Задушете в 1 ч.л. олио 1 глава лук. Прибавете 150 г зеле (най-добре кисело) и дафинов лист. Задушавайте още 10 мин. Прибавете 280 г филе от бяла риба и 50 г черно грозде. След още 10 мин. свалете от огъня и поръсете с черен пипер. (340 ккал)
Вечеря: Накиснете с вода 4 г желатин. Загрейте 100 мл гроздов и 50 мл ябълков сок. Прибавете желатина и оставете за 30 мин. в хладилника. Прибавете към сока 50 г бяло грозде и охладете. Върху почти втвърденото желе наредете половин ябълка. (190 ккал);

4 ден
Закуска: Намажете филийка черен хляб със 100 г нискомаслена извара. Отгоре наръсете с нарязан на ситно пресен лук. Изяжте и 75 г черно грозде. (210 ккал);
Обяд: Изпържете палачинка от 40 г брашно, 100 мл вода и 1 яйце. Смесете 80 г нискомаслена извара с 1 с.л. вода и 50 г нарязани гроздови зърна. Намажете палачинката с получения завийте я на руло и поръсете с канела. (340 ккал);
Вечеря: Запържете в тефлонов съд и без мазнина 50 г пилешко филе. Бланширайте в подсолена вода 100 г броколи, 100 г моркови и 50 г гъби. Прибавете ги към месото, залейте със 100 мл бульон и задушавайте 10 мин. Накрая сложете 50 г червено грозде и 25 г течна сметана. Гарнирайте с 30 г варен ориз (260 ккал)крем.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized