Последни Рецепти
Последни Статии

Диета с гъби

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета с гъби

Специалисти от Университета Джонс Хопкинс в продължение на година тествали нова диета, в основата на която са гъбите. Резултатите са впечатляващи.

гъби

В експеримента участват хора, които имат наднормено тегло, 88% са жени. Средната възраст на участниците – 48,4 години. В менюто на 74 от участниците в менюто месото било заменено с гъби. Останалите участници нямали промени в менюто.
Изводът е, че замяната на червено месо с гъби помага на пълните хора да се разделят с 3 кг от теглото си.
Това се получава заради приема на по-малко количество калории и мазнини и индексът на телесната маса се намалява, като талията е намаляла средно с 6,5 см.
Резултатите са били представени в Бостън на конференцията Experimental Biology 2013.
Ефективността на диета в която се включват гъби е известна отдавна. Гъбите съдържат малко мазнини, а достатъчно въглехидрати и белтъчини. Калоричността на гъбите са 20-40 Ккал на 100 г.

гъби калории

Ако не само замените в някои ястия червеното месо с гъби, но и намалите размера на порциите и започнете да спортувате то за месец може да се доближите до желаната форма. В проведения експеримент участниците са намалили средно теглото си с 5 кг при този начин на хранене и активности.

Източник на таблицата за съдържание на калории на гъбите www.bonduelle.bg/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории