Триъгълни питки за закуска
Добави към моето меню
Триъгълни питки за закуска
Рецепта споделена от Galq Davidova
Продукти
1 и 1/2 прясно мляко,
2 яйца /единият жълтък – за намазване/
1 с.л олио,
1 с.л. захар,
1 ч.л сол,
1 пакетче суха мая,
4 ч.ч. брашно и още малко, за доизмесване
Рецепта за Триъгълни питки за закуска
• От продуктите замесваме тесто, трябва да е пухкаво и меко, да не лепне по ръцете.
• След като тестото втаса се разделя на 4 топки.
• Разточва се на правоъгълник, от които се режат ленти, намазват се с масло, поръсват се със самардала, сирене или кашкавал и колбас (естествено плънката може да бъде всякаква, според вкуса ви).
• След това се сгъват като триъгълна баничка.
• Оставят се повторно леко да втасат, мажат се с разбития жълтък с малко олио или мляко.
• Пекат се на 200 градуса и към края намаляваме температурата.