Последни Рецепти
Последни Статии

Защо се проваляме с диетите

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Защо се проваляме с диетите
Ново изследване а британски учени показва, че една трета от жените получават отрицателни резултати от диетите, вместо да отслабнат може дори да се получи обратното – например 2 кг в повече.
На пръв поглед това не е логично, но е факт.

диета

Американски диетолози се опитват да допълват изследването на своите колеги. Проведеното от тях изследване показва, че средната възраст на жените, когато за първи провеждат диета е от 15 до 20 години. Започвайки с тази възраст жените са на диета по 3 и повече пъти в годината.
Проблемът в натрупването на наднормено тегло е, че повечето диети имат правила, които не е много лесно да се следват, а това води до това, че женският организъм започва автоматично да икономисва мазнини или замества дефицита на хранителните вещества. Освен това, диетите са еднопосочни или човек следва дадена диета или не. Ако настъпи срив, проблем с неспазването на диетата то постигнатите резултати са загубени. Много често това се случва заради емоционално преяждане.
Освен това по време на диета човек включва в менюто си продукти, които не харесва. Поради това се образува хормон на стреса, който увеличава желанието за храна.
Затова при диета трябва да включвате в своя рацион различни продукти, като намалите тяхното качество.
Наистина, не всички диети се състоят от вкусни и любими на мнозина продукти, а почти всички хора харесват вино, шоколад, торта, тестени продукти или пържени картофки, но тези продукти, по правило не се включват в никоя диета. Но нито една диета не ни задължава задължително да ядем дадени продукти. Затова съветът е включвайте в своето меню качествени продукти, които харесвате, но бъдете внимателни с количеството.

***
‎”Самотата готви страхове
и с неудоволствие ги хрупа.
Нервничи. Из кухнята снове.
Тя избягва хладното легло
и купа със дрехите изпрани.
Тя е по пижама втори ден
и дори косата си не сресва.
Залезът е скучен и студен.
Тя се гледа и не се харесва.
Драсва с пръст в натрупания прах.
Пак отива в кухнята по навик.
И пореден сандвич с резен страх
и със сладко от тъга си прави.”
М. Донева

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории