Последни Рецепти
Последни Статии

Нарушаваме диетата през почивните дни

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Почивните дни са най-трудните дни от седмицата за хората, които са на диета.
Наскоро проведено изследване установи, че в събота и неделя, ние употребяваме половината калории, от това, което сме приели през останалите пет дена от седмицата.

dieta-sriv

Факт: 83% от хората на диета си позволяват да „се отпуснат“ през почивните дни, както показва анкета проведена от фирмата за диетични продукти Forza Supplements (forzasupplements.co.uk ) от Великобритания. Оказва се, че в събота и неделя погълнатите калории може да достигнат до 10 000, което представлява половината от приетите през цялата седмица. Ако на ден приемаме средно по 2 000 калории може да си представим какво означава числото 10 000 калории за два дена. Такъв рязък прием на калории съпроводена с навика да ядем храна пред телевизора. Употребата на алкохол. Различните семейни обеди или с приятели, което води до провал с диетата.
Това въздействие на почивните дни се обяснява и с това, че за 73% от анкетираните – това е време с което трябва да се приключи с рутината, т.е. да се прави нещо различно, ново, свързано с положителни емоции, включително с апетитна и вкусна храна или питие
70% може да си поръчат храна за дома, катo най-често това е пица.
Много хора имат междинни хапвания между основните и почти всички през почивните дни си позволяват повече алкохол.

Мнозина имат необходимостта всеки ден да ходят на работа, т.е. самата рутина на трудовия ден, помага да се придържат към диета.
Също толкова много хора смятат, че възможността и правото да се поглезиш с храна през почивните дни, се превръща в основна причина за съотношението 5:2. Но експертите в областта на здравословното хранене са на мнение, че от такъв режим на хранене няма смисъл, защото не води до желания резултат и това е провал на усилията свързани с диетата.
Затова, когато сте на диета не трябва да има почивни дни. Затова е по-добре да изберете щадя здравето и психиката ви хранителен режим, защото за успеха на една здравословна диета човек трябва да се придържа към нея дълго, да я превърне в свой начин на хранене, а не в уморително броене на калории и ограничения.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории