хляб със сушени домати
Добави към моето меню
Хляб с три вида брашно, сушени домати, зехтин и босилек
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти:
3 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. черно пшенично брашно
1 ч.ч. царевично брашно
20 г мая + 50 мл. топла вода
1 ч.ч. кисело мляко
80 г сушени домати
1 ч.л. сушен босилек
½ ч.ч. зехтин Extra Virgin
1 с.л. захар
1 с.л. сол
Рецепта за хляб със сушени домати
• Нарязвате сушените домати на ситно и ги смесвате заедно със зехтина и босилека в купичка.
• Разтваряте маята в топлата вода заедно със захарта и оставяте на топло да шупне.
• Пресявате трите вида брашна и ги смесвате равномерно.Правите кладенче и сипвате в него киселото мляко, маята, солта и отцедения през цедка зехтин от доматите.
• Замесвате меко тесто с помощта на още малко топла вода, слагате го в дълбок съд покрит с домакинско фолио и оставяте да удвои обема си на топло.
• Смесвате втасалото тесто със сушените домати като размесвате добре, за да се разпределят равномерно.
• Оставяте да почине около 15 мин. През това време включете фурната на 200 градуса и сложете тавата, в която ще се пече хляба заедно с капак, за да се затоплят добре.
• Преместете тестото в горещата тава, захлупете и печете така първите 10 мин.
• Отстранете капака и сложете малък съд с вода във фурната и продължете печенето до готовност