Последни Рецепти
Последни Статии

Домашна пастърма

Добавено в Българска кухня, Месни колбаси

Добави към моето меню

През зимата деликатесите от месо са на уважение, има нужда от силна храна. традиция е да се приготвят такива рецепти във всяко семейство. Някои им го пращат готово от село, някои купуват месото в магазина и го приготвят на терасата на апартамента в големия град. Получава се нещо вкусно и апетитно, което си заслужава да се опита

Домашна пастърма

domashna pastarma
рибица приготвена на терасата в центъра на големия град

Необходимо е студено време и проветриво място
необходимо време 10 мин за приготвяне
от 3 дена до 2 седмици за да стане готово

Продукти
свинско филе (рибица, контрафиле)
готварска и морска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. чубрица
2 с.л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус

може да добавите сминдух и чимен

* Филето се измива старателно с вода
* Поставя се в съд с капак и обилно се поръсва с морска (или обикновена) сол
* Оставя се така за 24 часа след което се измива отново
* Чесъна се обелва и се претрива със сол за да стане на чеснова паста. С тази паста се намазва филето равномерно навсякъде
* След това се посипва обилно с подправки. Може леко да се претиснат с точилка за да не падат
* Остава да се закачи на проветриво място и да се изчака докато стане готово. В зависимост колко е голямо филето е необходимо различно време. Ако сте нетърпеливи може още на 3 ден да го поднесете, но е хубаво да го запечетет леко на сух тиган
* След като е готова пастърмата може да се съхранява в хладилник или във фризер.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории