Домашни курабийки по стара рецепта
Добави към моето меню
Домашни курабийки по стара рецепта
Рецепта споделена от Mima Dimitrova
Любимите курабии на нашето семейство. Правя ги с повод и без
Продукти
5яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч. ч. кисело млеко
3 пакетчета амонячна сода (30 г)
кората на един лимон
сока на целия лимон
1 ч. ч. мазнина(мас или масло,олио)
Брашно,колкото поеме – средно тесто
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват със захарта
• Добавя се кисело мляко, мазнина, брашно, амонячна сода и пресято брашно до замесване на средно твърдо тесто
• Курабийките се правя с машинка за месо,на което слагам приспособление.
• За тези, които нямат машинка за месо – може да се приготвят и с шприц
• Пекат се на средна фурна на 180 градуса, до златисто, около 15 мин. Могат да се съхраняват около 2 седмици