Домашни донъти
Добави към моето меню
Домашни донъти
Рецепта споделена от Didi Iv-Mell
Направете си вкусни и лесни donats за нула време!
Продукти
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. хладка вода
1 пакетче суха мая (7 г)
2 с.л. захар
1 ванилия
Олио за пържене
За сервиране мед и канела
Рецепта за домашни донъти
• В купа се смесват брашно, суха мая, захар, ванилията и се долива по малко водата
• Месим докато се получи меко тесто, което не лепне по ръцете
• Оставя се в купа, покрито с кърпа, за около час, докато удвои обема си
• След това с набрашнени ръце правим топчета, които оформяме като гевречета
• Оставяме отново за около 30 минути на набрашнена кърпа.
• Πържим ги в нагорешено олио и от двете страни до златисто.
• Сервираме с мед и канела.