Последни Рецепти
Последни Статии

Дранники

Добавено в Руска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Дранники със зелен лук
Рецепта руска кухня, по-скоро Беларус – вкусни кюфтенца от настъргани картофи и изпържени, могат и да се запекат Драники още картофельные оладьи

Време за приготвяне 60 мин
Порции 4

Продукти
1 кг картофи
1 с.л. брашно (или царевично нишесте)
1 яйце
3-4 стръка зелен лук
Смлян черен пипер на вкус

Приготвяне
• Избират се средни картофи, обелват се и се настъргват на ренде. Колкото по-ситно по възможност, след което се отцеждат
• Добавят се яйцето, брашното (нишесте), щипка сол
• Зеленият лук се нарязва на ситно. Добавя се към настърганите картофи и се обърква сместа.
• Загрява се тиган и съвсем малко мазнина в него. Сипва се от сместа с лъжица, оформя се като кюфте и се пече от двете страни до златисто (до готовност)
Може да се приготвят и на фурна. В тавичка, която е намазана с мазнина или застлана с хартия за печене се редят оформените дранники и се пекат до готовност. Поднася се като мезе или като основно ястие със салата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории