Дроб сарма
Добави към моето меню
Дроб сарма
рецепта Десислава Николова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Традиционно се приготвя с агнето и
Дроб сарма
Необходими продукти (за 4 порции):
300 гр сварен черен дроб дроб,
1 1/2 ч.чаши ориз,
стрък зелен лук,
стрък чесън,
червен пипер, щипка джоджен или мента, черен пипер и сол на вкус, малко зехтин (олио).
За заливката:
две яйца,
1 ч.чаша кисело мляко,
1/2 с.л брашно.
Всички продукти се смесват, добавя се вода според инструкциите на ориза и се оставят да се готви във фурната до готовност на ориза. Добавя се разбитата заливка и се оставя още 10 мин да придобие апетитна коричка.
Поднася се задължително с кисело мляко