Свински черен дроб с червено вино
Добави към моето меню
Продукти:
600-700 г свински черен дроб,
3-4глави кромид лук,
200 мл. червено вино,
1зелена и 1 червена чушка (през зимата може печени чушки от буркан),
1 с.л.захар,
1 глава чесън,
2-3 с.л. олио,
сол и смлян чер пипер на вкус
1 дафинов лист
Начин на приготвяне :
* Черният дроб се накисва в подходяща купа с вода и 1-2 лъжички сода за около 2-3 часа. Вече изкиснатия дроб и добре измит се нарязва на малки кубчета.
* В дълбок тиган се загрява олио и се слага нарязаният черен дроб.Запържва се около 15 минути. Към него се добавят нарязаните чушки,нарязаният на едро лук и обеленият чесън (ако чесъна е с по-големи скилидки се срязват на две, ако е дребен се слагат цели) и солта.
* След като зеленчуците омекнат се добавя червеното вино, захарта, черния пипер и дафиновия лист. Задушава се още
10 минути,да поизври виното. По желание ястието се сервира с лимон.