Меню на Оскарите 2019
Добави към моето меню
Наградите Оскар 2019 г. са може би тези за които се пише най-много у нас в онлайн медиите.
Въпросът е дали лейди Га Га ще вземи наградата за най-добра актриса?
Има няколко филма, които се очакват да победят в някои от категориите. Такива като “Бохемска рапсодия”, “Фаворитката”, “Роди се звезда”… от Bing очакват мексиканският “Рома” да бъде големият победител. У нас испанското и на Латинска Америка кино изкуство се свежда може би до някой сериал, но то е жизнено, пълно с добри герои, актуално и полезно.
От няколко години гледам ревюта на това, какво ще бъде сервирано на 1500 гости в Governors Ball. Един интересен факт: Звездният кулинар Волфганг Пук за 25-ти път гощава знаменитостите след церемонията за наградите Оскар.
“Занимаваме се с това от 25 години, невероятно е! Помня първия път. Беше в центъра на града, спретнахме кухня на паркинга, валеше, духаше вятър, беше толкова трудно. Сега разполагаме с две най-модерни кухни”, разказва 69-годишният майстор-готвач.
През годините той е сътворил класики, които неизменно жънат успех сред 1500-те поканени на пиршеството след Оскарите. “Едно от традиционните ни ястия е препечената филийка с прясна сметана, пушена сьомга и хайвер, оформена като заветната статуетка. Правим 3500 от тях”, споделя именитият кулинар.
Волфганг Пук разкри какво ще хапват звездите на Оскарите в Governors Ball. Както казва големият готвач – Аз не ви се меся когато правите филми, а вие не ми се месете когато готвя.
Препечени филийки с пушена сьомга и хайвер, аньолоти с черен трюфел и шоколадови статуетки, покрити с ядливо злато.
Сред 60-те блюда, съставляващи менюто, има и “моментни творения”, като например пържени пъдпъдъци с пипер “а ла Нашвил”, вдъхновени от традиционна рецепта от американския Юг. Или аньолоти (вид равиоли) с грах и черен трюфел.
“Хората обожават аромата на трюфела, изпълващ цялото помещение”, казва Волфганг Пук.
И докато черният трюфел (16 килограма), зехтинът (близо осем литра), пиперът и шампанското пристигат директно от Франция, хайверът (15 килограма) е американски, а шунката – испанска. Майсторът-готвач не забравя и японското говеждо Вагю – една от запазените си марки.
“Киното е световно изкуство. Има френски, италиански, английски филми, а сега и мексикански с “Рома”. Нашата кухня наподобява тази картина, с азиатски, италиански или френски привкус”, допълва Волфганг Пук.
Като цяло менюто, сътворено от майстора-готвач, включва 16 000 индивидуални порции, като не са забравени веганите и любителите на безглутеновото хранене.
За да задоволи вкуса на холивудските знаменитости, Волфганг Пук разчита на помощта на около 200 готвачи, 850 сервитьори и десет метрдотел.
Меню на бала на наградите Оскар 2018
Меню на Оскарите 2017
По информация на Франс прес