Последни Рецепти
Последни Статии

Меню на Оскарите 2019

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Наградите Оскар 2019 г. са може би тези за които се пише най-много у нас в онлайн медиите.
Въпросът е дали лейди Га Га ще вземи наградата за най-добра актриса?

Има няколко филма, които се очакват да победят в някои от категориите. Такива като “Бохемска рапсодия”, “Фаворитката”, “Роди се звезда”… от Bing очакват мексиканският “Рома” да бъде големият победител. У нас испанското и на Латинска Америка кино изкуство се свежда може би до някой сериал, но то е жизнено, пълно с добри герои, актуално и полезно.

От няколко години гледам ревюта на това, какво ще бъде сервирано на 1500 гости в Governors Ball. Един интересен факт: Звездният кулинар Волфганг Пук за 25-ти път гощава знаменитостите след церемонията за наградите Оскар.
“Занимаваме се с това от 25 години, невероятно е! Помня първия път. Беше в центъра на града, спретнахме кухня на паркинга, валеше, духаше вятър, беше толкова трудно. Сега разполагаме с две най-модерни кухни”, разказва 69-годишният майстор-готвач.

През годините той е сътворил класики, които неизменно жънат успех сред 1500-те поканени на пиршеството след Оскарите. “Едно от традиционните ни ястия е препечената филийка с прясна сметана, пушена сьомга и хайвер, оформена като заветната статуетка. Правим 3500 от тях”, споделя именитият кулинар.

Волфганг Пук разкри какво ще хапват звездите на Оскарите в Governors Ball. Както казва големият готвач – Аз не ви се меся когато правите филми, а вие не ми се месете когато готвя.

menu oskar

Препечени филийки с пушена сьомга и хайвер, аньолоти с черен трюфел и шоколадови статуетки, покрити с ядливо злато.

Сред 60-те блюда, съставляващи менюто, има и “моментни творения”, като например пържени пъдпъдъци с пипер “а ла Нашвил”, вдъхновени от традиционна рецепта от американския Юг. Или аньолоти (вид равиоли) с грах и черен трюфел.
“Хората обожават аромата на трюфела, изпълващ цялото помещение”, казва Волфганг Пук.

И докато черният трюфел (16 килограма), зехтинът (близо осем литра), пиперът и шампанското пристигат директно от Франция, хайверът (15 килограма) е американски, а шунката – испанска. Майсторът-готвач не забравя и японското говеждо Вагю – една от запазените си марки.

official-oscars-2019-menu 2

“Киното е световно изкуство. Има френски, италиански, английски филми, а сега и мексикански с “Рома”. Нашата кухня наподобява тази картина, с азиатски, италиански или френски привкус”, допълва Волфганг Пук.

Като цяло менюто, сътворено от майстора-готвач, включва 16 000 индивидуални порции, като не са забравени веганите и любителите на безглутеновото хранене.

За да задоволи вкуса на холивудските знаменитости, Волфганг Пук разчита на помощта на около 200 готвачи, 850 сервитьори и десет метрдотел.

Меню на бала на наградите Оскар 2018
Меню на Оскарите 2017

По информация на Франс прес

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории