Агнешка дроб сърма
Добави към моето меню
Агнешка дроб сърма
Рецептата е на свекърва ми, едно от нейните постижения, като пиле на разсол и спаначник с много яйца и сирене
2 връзки зелен лук
2 ч.ч. ориз
2 ч.ч. агнешки (ярешки) дреболи, измити, сварени и нарязани на дребно предварително
1 ч.л. червен пипер
джоджен и магданоз, много, на вкус
1 с.л. олио
4 ч.ч. бульон или гореща вода
за заливката – по желание
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода за хляб
Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.
Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
Застройва се със заливката и се запича до зачервяване.
Консумира се топла или поне затоплена.
Много е вкусна, поднесена със зелена салата
Тази рецепта съм научила от свекърва ми, много амбициозна и умна жена. Когато ме питат да кажа нещо за свекърва ми на шега казвам “македонка” и толкова. От нея съм научила малко неща, като рецепти, основното можеби е, че храната трябва да е силна и най-вече на време, свекърва ми храни добре 9когато бяхме студенти спомените са още силни и сити). Сутрин преди да са станали децата закуската трябва да е готова. Вечер всички трябва да сме на масата. И никой не трябва да разбира кога домакинята е почистила, измила и измела, никога. Разбират ли го това колегите ми, че аз трябва да намеря време и за това, и за децата и никога да не изостана крачка от тях?
май 8 2006
Admiracii za svekarva ti-za receptata i za tradiciite!A na teb-na sluka,dano da uspqvash da se spravqsh!