Риба по дунавски
Добави към моето меню
Риба по дунавски
1 кг риба (сом, бяла риба)
4-5 броя моркови
1 кг домати (или 1 буркан консервирани домати)
1/2 кг картофи
2 глави лук
1/2 глава целина
2 с.л. олио
1с.л. оцет
1 връзка магданоз
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
1 лимон
В тенджера, предварително намазана с мазнина, се нарежда почистената, измита и нарязана на парчета риба. Отгоре се слага предварително задушените в част от мазнината ситно нарязани моркови, целина и лук. Наръсва се със ситно нарязания магданоз и се прибавят настърганите на едро ренде домати.
Прибавят се подправките и оцетът. Посолява се и се задушава на слаб огън около половин час.
Картофите се сваряват и при сервирането се ползват като гарнитура.