Ньоки със спанак и скариди
Добави към моето меню
Ньоки със спанак, грах, кашу и скариди
Тайната на главния готвач
за 2 порции:
150 гр грах
300 гр спанак
50 гр кашу
100 гр скариди
250 гр извара
2 яйца
3 с.л. брашно
100 г пармезан
60 г масло
сол, индийско орехче, пипер на вкус
Спанакът и грахът се отцеждат и добре се пасират. Зеленото пюре се поставя в тиган на умерен огън заедно с изварата, подправя се със сол, пипер, индийско орехче, прибавя се 15 г масло и се бърка непрекъснато, за да се изпари предишната вода. Прибавят се скаридите и кашуто, отстранява се от котлона и се смесва с яйцата, галетата, брашното и половината пармезан.
Сместа трябва да е толкова гъста, че да запазва формата.
Правят се малки овални топки и се пускат в съд с вряща вода. Варят се, докато се покажат на повърхността. Отцеждат се и се слагат в чинии за сервиране. Отгоре се поливат с останалото разтопено масло и настърган пармезан.