Неделна дърпана баница
Добави към моето меню
Неделна дърпана баница
Рецепта споделена от Cvetoslava Kirkova
Да ви покажа, моята неделна дърпана баница със сирене и яйца
Продукти
800 г бяло брашно,
2 яйца ,
2 с.л. оцет,
500 мл. хладка вода,
1с.л. сол
за плънката
400 г краве сирене,
4 яйца,
олио за намазване,
70 г масло за заливане на баницата.
Рецепта за дърпана баница
• Разбийте яйцата, водата , солта и оцета
• Пресейте брашното и направете кладенче в средата, добавяйте по малко от сместа и месете до получаване на меко тесто, разделете тестото на 6 топки и измесете всяка по отделно, намажете ги обилно със мазнина и оставете да починат за 30 минути, върху набрашнен плот
• Слагате една топка и разточвате с помощта на точилка, след това пренасяте върху покривка и разтегляте до получаване на тънка кора (да прозира) изрязвате краищата и поръсвате със мазнина и плънка (разбитите яйца и сирене ) с помощта на покривката навийте на руло и сложете в намазнена тава, така се прави със всички топки тесто
• Готовата баница залейте с разтопеното масло и печете на 200 гр. до готовност
• Когато извадите баницата и мислите че е твърде мазна, просто излейте излишната мазнина, поръсете с вода и завийте със суха кърпа, това ми е втория опит с такава баница!