Телешко в доматен сос
Добави към моето меню
Телешко в доматен сос
Рецепта споделена от Боби Илиана
Продукти:
400 г телешко месо
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
3-4 с.л. доматено пюре
3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус (слагам и малко мащерка)
Рецепта за телешко с доматен сос
• Слагаме тигана да се сгорещи и сипваме 3 с.л.олио. Режем лука и чесъна на ситно и го запържваме в тигана до златисто
• Добавяме доматеното пюре и бъркаме, докато започне да потъмнява
• Режем телешкото на тънки лентички или поне колкото е възможно на по-малки пърченца. Добавяме и телешкото в тигана – разбъркваме добре
• Оставяме за около минута да се задушава всичко заедно и добавяме чаша и половина вода (300мл.)
• Разбъркваме добре, добавяме подправките (сол, черен пипер, мащерка)
• Захлупваме тигана, намаляме огъня и оставаме да къкри за около 1 час (ВАЖНО! през този час поне през 15 -20 мин разбърквайте месото )
• След час долейте още 1 чаша вода (200мл.) и по същата процедура за още един час – на слаб огън .
• Гарнираме с предварително изпържен патладжан и пресен магданоз. И пожелание ориз за гарнитура