Великденски пиленца
Добави към моето меню
Великденски пиленца
рецепта за много, много оригинална салата за Великден – пиленца от яйца и сирене, овкусени с копър и майонеза върху полянка от зелена салата и цветя от кашкавал и червена ябълка
Яйца 4 броя
2 скилидки чесън
400 гр краве сирене
2-3 стръка копър
маслини, 15-20
1 червена ябълка
2 с.л. майонеза
1 зелена салата
* Сварете яйцата твърдо, около 12 мин. Отделете жълтъците от белтъците;
* В купа настържете белтъците, жълтъците смачкайте с вилица, натрошеното краве сирене и добавете майонезата, нарязания на ситно копър и претритите с щипка сол скилидкич есън. Разбъркайте добре сместа;
* От сместа оформете 4 еднакви сфери това са пиленцата;
* Нарежете зелената салата на ситно и овкусете с лимонов сок и зехтин. Оформете я като полянка. На нея разположете пиленцата, парченца ябълка, маслини и цветя изрязани от кашкавал;
* Сложете парченца маслини за очи на пиленцата, парченца червена ябълка за човка и поднесете.
ето я пилешката армия строена върху зелената полянка – вкусно, лесно, бързо, ефектно, може да я приготвите от останлите червени яйца.