Последни Рецепти
Последни Статии

Здравословно хранене на работа

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Какъвто и напрегнат ден на работа имате само не позволявайте да нарушите навиците си за здравословно хранене.
Това са няколко съвета, които ще ви помогнат докато сте в офиса.

Как да се храним по-здравословно на работа

хранене в офиса

1. Денят започва със закуска
За това колко е важна закуската е казано неведнъж. Дори да не изпитвате глад трябва за да можете да активирате вашия метаболизъм. Достатъчно е да изпиете чаша чай, купичка мюсли или плод.

2. Храната далеч от бюрото (работното място)
В направено проучване на Академията за хранене и диететика в Америка, 83% от американците твърдят, че консумират храна на работното си място. Затова дръжте храната далеч от бюрото. Намерете си някъде тихо място, където може да се отпуснете и наслаждавате на всяка хапка. Може да бъде кухнята в офиса или пейка в парка, потърсете.

3. Планирайте
Вие познавате района в който се намира вашето работно място. Създайте си навик в обедната почивка да излезете навън, да се разходите. Съберете седмичните предложения и менюта на ресторантите и обектите за хранене в района и ги разгледайте. Изберете предложения, които да ви харесват, да са здравословни и ценово да можете да си позволите и планирайте – един напред, защо не. Така ще знаете какво имате на обяд, ще си направите разходка, може и с компания.

4. Бъдете подготвени
Един от най-добрите залози, за да сте сигурни, че ще ядете здравословна храна на разбота е да се носите своя собствена от дома. За да започнете направете си меню за една седмица, подберете продукти според сезона, каквито вие харесвате, така ще имате вкусна храна на работа.

5. Дръжте под контрол
Около 2 или 3 часа следобед много хора минават през следобедно затишие. Нивото на захарта в кръвта спада, усещате умора и имате нужда от енергия. Дръжте нещата под контрол, не посягайте към нещо, което дъдържа +200 калории, а изяжте един плод, шепа ядки или парченце черен шоколад.

Полезно по темата

Здравословно хранене в офиса
Навици за здравословно хранене всеки ден

снимка foodnetwork.com

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории