Последни Рецепти
Последни Статии

Ефективно отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Основи на ефективното отслабване

Факт е, че рационалното балансирано хранен в съчетание с физическа активност и благополучие в социален план е основа за нашето здраве.
Научен екип от центъра по здраве в Лондон провежда изследване, за да установи, какъв режим на хранене позволява бързо и ефективно да се свалят килограмите в повече и да се доближим до желаната фигура.

efektivno otslabvane

Оказва се, че храненето с 5-6 малки порции храна на ден е най-добрия вариант.
При това стомахът ще е почти винаги пълен и няма да се изпитва чувство за глад.
На храненето пет пъти на ден – не трябва да се гледа като на нещо ново, пет кратното хранене на ден е режим, който се препоръчва от повечето лекари и диетолози
Ако се придържаме към режим на три основни хранения – закуска, обед и вечеря и две междинни, които се явяват лека закуска – то това понижава апетита.

Втората препоръка е в храненето да се включват само здравословни и нискокалорични продукти, такива като зърнени храни, пилешко, риба, млечни продукти. В храненето трябва да се включват колкото се може повече свежи зеленчуци и плодове, които поддържат оптимално ниво на витамини и микроелементи в организма. Те също играят роля в борбата с наднорменото тегло.
Трето – пълноценна закуска. Трябва да изградим навик да закусваме сутрин, а не най-ранното хранене да е около обед. При липса на апетит сутрин може да се изяде един банан, да се хапне кисело мляко… Бързите въглехидрати (такива като шоколад, сладкиши) не са най-добрия избор за закуска, защото енергията от тях се изразходва за кратко време, като резултат остава още малко тегло в повече.
Ако се спазват тези три правила
– Хранене пет пъти на ден
– Здравословни и нискокалорични продукти, повече свежи плодове и зеленчуци
– Пълноценна закуска
Ще ви помогнат в борбата с наднорменото тегло, за ускоряване на метаболизма в организма и ще подобрят самочувствието ви.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории