Последни Рецепти
Последни Статии

За да отслабнете – яжте яйца на закуска

Добавено в Диети

Добави към моето меню

За да отслабнете – яжте яйца на закуска
Дълго време яйцата бяха в немилост, защото лекарите твърдяха, че честата консумация е опасна за здравето съгласно една теория, повишават нивото на холестерол, а белтъчините не се усвояват добре от организма.
Вредни ли са или са полезни яйцата?

egg oleg

В действителност, слухове за вредата от яйцата са преувеличени. От 1-2 яйца на ден има повече полза, отколкото вреда.
Последни проучвания показват, че яйцата намаляват риск от инфаркт и инсулт, което се дължи на съдържанието на витамини A, E, B12 и B6. Яйцата са богати на антиоксиданти, необходими на организма във всяка възраст – това са вещества, които защитават клетките от окисление и удължават младостта.
Учените съветват всеки, който иска да бъде в стройна форма, да включва в менюто си яйца, защото аминокиселините и протеините в яйцата са перфектен строителен материал за организма.

1 яйце съдържа – 70 калории, 4,5 г мазнини, от които 1,5 г – наситени.
Яйцата не съдържат много калории, а ползите се подценяват. Едно яйце на закуска намалява дневния калориен прием с400 ккал, показа едно проучване. Ако съчетавате балансиран начин на хранене и физическа активност, то за един месец може да свалите до 1,5 кг наднормено тегло.

Ако искате да отслабнете – яжте яйца на закуска
Яйцата поддържат по-дълго време чувство за ситост, в сравнение с други традиционни продукти за закуска, а така също помагат да не се изкушаваме от междинни хапвания на сладкиши или шоколад.
Авторът на изследването проф. Брус Грифин обяснява „Усещането за ситост до обед ни позволява да ядем по-малко, и така яйцата ни помагат да отслабнем“. Изследването е включвало сравнение на три типични закуски – омлет с яйца, овесена каша с мляко и кроасани със сок. Доброволците са отбелязали, че след закуска с яйца се чувстват най-сити. Освен това, се оказало, че след яйца на закуска на обед и вечеря приемали по-малко калории. Вероятно вещества, които се съдържат в яйцата потискат рекациите към грелин, който стимулира чувството за глад.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории