Последни Рецепти
Последни Статии

Шоколадова торта с крем

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Шоколадова торта
Рецепта споделена от Veselina Mikova

shokoladova torta

Продукти
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
¾ ч.ч. неподсладено какао на прах
2 ч.л. бакпулвер
1 и ½ ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. растително масло
2 яйца
2 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.ч. вряла вода
За крема:
325 г маскарпоне
250 г не солено крема сирене
250 г краве масло
250 г пудра захар
шепа вишни от вишновка между двата блата
за глазурата:
50 мл течна сметана
100 г бял шоколад

Начин на приготвяне:
• Смесват се сухите съставки, отделно се смесват течните, като се разбиват на ръка или на ниска степен с миксер.
• Постепенно течните се добавят течните към сухите, на ниска степен с разбъркват добре. Това е смес за два блата.
• Пече се на 170 С’ в предварително загряла фурна до суха клечка.
• Крема се приготвя, като в купа се разбиват маслото и захарта на пухкав крем, към него се прибавят маскарпонето, крема сиренето.
• Тортата се сглобява на принципа блат- крем -блат , без сиропиране.
• Предвидете част от крема за измазване на тортата отстрани и отгоре
• За глазурата сметаната се загрява и към нея се добавя начупения шоколад, бърка се непрекъснато. Охлажда се леко и тортата се залива с глазурата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории