Яйчен пастет
Добави към моето меню
Aко са ви останали червени яйца
или са се счупили при пренасянето може да направите нещо вкусно с тях
Яйчен пастет
време за приготвяне 15 мн
Продукти за Яйчен пастет
6 сварени яйца
250 гр извара
2 с.л. майонеза
50 гр шунка
смлян черен пипер и сол на вкус
Приготвяне на Яйчен пастет
• Яйцата се сваряват и обелват
• Продуктите – яйца, извара, майонеза и подправки се смесват и се разбиват с блендер
• Добавя се шунката, нарязана на малки късчета и се омесва. При желание се овкусява с лимонов сок
• Поднася се с препечени филийки и листа зелена салата. Може намазните филийки с яйчен пастет да се нарежат на хапки и да се поднесат като мезе към бира