Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжан кебап

Добавено в арабска кухня, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Патладжан кебап
рецепта от турската кухня – съчетание на припечен на грил патладжан, кайма и подправки

500 гр кайма (телешка)
4 средни патладжана
1 глава кромид лук
4 -5 гъби печурки
3-4 скилидки чесън
щипка кимион
черен пипер на вкус

* Каймата се овкусява на вкус с нарязан на ситно чесън, кимион и черен пипер. Оформя се на малки кщфтенца (като кюфтенца по цариградски)
* Патладжаните се режат на еднакви по размери форми, кръгове и се заливат със студена вода за 30 мин, за да си пуснат горчивия сок;
* Лукът и гъбите се нарязват на парчета, които да мога да се редят на шиш;
* На шиш се редят парче патладжан, кюфтенце, лук, гъба, патладжан … ;
* Пекат се барбекю или на грил тиган.

Поднасят се със салата домати и печени чушки, залети със оцет и зехтин.
При печенето патладжана се овкусява и поема част от мазнината.

Тази рецепта може да се приготви и с пилешко месо, нарязано на хапки и мариновано с 2 с.л. ракия, кимион, черен пипер.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории