Последни Рецепти
Последни Статии

Яхния с елда и гъби

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Яхния с елда и гъби
Вкусно и полезно, елда, гъби, лук, подправки, зимна сита храна

елда гъби яхния

Продукти
1 ч.ч. елда
2 ч.ч. вода
5-6 гъби печурки
1 глава кромид лук
1 морков
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
Щипка сух копър
щипка сух магданоз
щипка сол
1 с.л. олио

Рецепта за Яхния с елда и гъби
• В тенджера слагаме почистената и измита елда. Заливаме в съотношение 1:2 с вода и слагаме да се свари на тих огън
• В тенджера загряваме олиото и добавяме нарязания на ситно кромид лук и морков и разбъркваме. Добавяме 1 ч.л. червен пипер и гъбите нарязани на филийки и заливаме с 1 ч.ч. вода
• На тих огън се сваряват гъбите, около 30 мин и добавяме сварена елда и подправките. Те са сухи през зимата и ги слагаме 5 мин преди да махнем яденето от огъня, ако са свежи ги добавяме когато сме махнали от огъна
• След като яденето поври около 5 мин може да сервираме

Докато се опитвах да обясня на майка си как се приготвя елда с гъби тя вече беше направила този вариант, така разбрала, да има и сос, получи се много добре и апетитно. Каза да го нарека елда с гъби по селски

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории