Последни Рецепти
Последни Статии

Елда с гъби

Добавено в вегетарианска кухня

Добави към моето меню

Елда с гъби
Гъби с елда (гречка)
Бърза рецепта от руската кухня, която може да разнообрази менюто през зимата
250 г гъби печурки
1 ч.ч. елда
1 с.л. олио
1-2 стръка копър или щипка сушен
Необходими са дълбок тиган уок с незалепващо покритие и (стъклен) капак или тенджера

елда с гъби

Рецепта за гъби с елда
• Гъбите се измиват и нарязват на ситно
• В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят гъбите. Разбърква се и се готвят около 5мин
• Добавя се елдата и се разбърква след което се доливат 2 ч.ч. вода. Слага се капака и след като заври се намаля на ниска степен котлона. След около 20 мин ястието е готово, елдата се е разпукала леко
• Сервира се поръсено с копър

Идея – може да се поднесе върху листа зелена салата. Като гарнитура или като лека вечеря

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории