Елда с гъби
Добави към моето меню
Елда с гъби
Гъби с елда (гречка)
Бърза рецепта от руската кухня, която може да разнообрази менюто през зимата
250 г гъби печурки
1 ч.ч. елда
1 с.л. олио
1-2 стръка копър или щипка сушен
Необходими са дълбок тиган уок с незалепващо покритие и (стъклен) капак или тенджера
Рецепта за гъби с елда
• Гъбите се измиват и нарязват на ситно
• В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят гъбите. Разбърква се и се готвят около 5мин
• Добавя се елдата и се разбърква след което се доливат 2 ч.ч. вода. Слага се капака и след като заври се намаля на ниска степен котлона. След около 20 мин ястието е готово, елдата се е разпукала леко
• Сервира се поръсено с копър
Идея – може да се поднесе върху листа зелена салата. Като гарнитура или като лека вечеря