Последни Рецепти
Последни Статии

Есенна диета

Добавено в Диети, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Есенната диета не е сложна за изпълнение, евтина е и основното предимство е, че е полезен режим на хранене.
Може да се спазва през топлата част на есента, когато температурата е над нула градуса. Освен по-стройна талия и крака, по-добре ще изглеждат косата и ноктите, цветът на лицето ще бъде по-свеж и най-важното ще се подобри самочувствието.

esenna dieta

Как да отслабнем през есента
Първото правило на есенната диета е пълна замяна на гарнитурите, картофи и зърнени храна, със зеленчуци. Картофите и зърнените храни могат да се оставят за по-късно, през зимата, когато няма да го има есенното изобилие – чушки, патладжани, тиквички, домати, карфиол, броколи – зеленчуците на есента. Затова не пропускайте това време и заредете със свежест от градината.
Разбира се, че пържените тиквички, салата от патладжани с майонеза не могат да бъда диетични рецепти. Но ако сварите на пара, запечете на фурна, овкусите с подправки и малко мазнина – това вече са нискокалорични и здравословни рецепти.Зеленчуците се съчетават добре и с яйца и по този начин могат да се приготвят и бързи, питателни и диетични рецепти. Трябва просто да се опита, като добавите към вашия омлет различни зеленчуци.

Белтъчините също трябва да присъстват в диетата. Месото трябва да бъде варено, печено на фурна или на скара и поднесено с много зеленчуци. Гарнитурата от задушени зеленчуци през есента може да бъде проготвяна в различни комбинации, както цветово, така и вкусово. Може да поднесете гарнитура от гъби с няколко стръка зелен лук.

Плодовете на есента – трудно могат да бъдат изброени дори – ябълки, круши, смокини, дюли, грозде, тиква … От една страна плодовете са източник на витамини и минерали, от друга страна на допълнителни калории и глюкоза. Затова соломоновско решение е да конусмираме плодове сутрин. Така зареждаме с витамини, а калориите изразходваме през деня.
Това са препоръките, които да следвате и продуктите, с които можем да се храним при есенната диета. Като зеленчуците се приготвят на пара или чрез варене, а плодове не се консумират след 17.00 часа.
Зеленчуци: тиквички, тиква, всички видове зеле – бяло зеле, червено, савойско зеле, броколи, карфиол, патисони, чушки, моркови, всички видове зелена салата (салата, маруля, айсберг – които се предлагат в магазините), цвекло, целина, ряпа, домати …
Плодове: цялото разнообразие от плодове на есента, разбира се и грозде. От сушените плодове е по-добре да се откажете и да ги оставите за зимата.
От останалите продукти включвайте в менюто риба, морски дарове, извара, яйца, месо без тлъстини
Така неусетно за една седмица може да влезете във форма и да лесно да се справите с един или два килограма.
Бъдете здрави и приятен апетит!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории