Есенна торта без печене
Добави към моето меню
Есенна торта без печене
Рецепта споделена от Мария Георгиева
Тортата е тематична за Хелуин, рецептата е по идея на Есенна торта с тиква и ябълки, без печене на Ани, като тук има добавено и сладко от смокини, невероятен вкус
Продукти
1 пакет бисквити с масло, чаени
50 мл прясно мляко за напояване
2 големи парчета белена, настъргана тиква
2 белени, настъргани ябълки
50 г краве масло
1/2 ч.ч. кафява захар
кората от един портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. ром
шепа накълцани орехи
шепа червени боровинки
100 г сладко от смокини
Продукти за крема:
400 г заквасена сметана
175 г крема сирене Филаделфия Light
2 с.л. пудра захар
2 ванилии
1/4 ч.л. кора от портокал
Продукти за поръсване:
5-6 броя бисквити
1/2 ч.л. натурално какао
1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне
• Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете ½ ч.ч. чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона.
• Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно.
• Отстранете от котлона. Сложете настърганата портокалова кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.
• За крема, в купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора.
Сглобяване на тортата:
• Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното.
• Подредете, напоени в мляко, бисквити.
• Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка.
• Намажете с втори пласт крем. Сложете равномерно сладко от смокини
• Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем.
• Охладете тортата за минимум един час.
• Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете.