Последни Рецепти
Последни Статии

Европа затлъстява

Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Европа затлъстява
В доклад на Световната здравната организация от февруари 2014 г. се говори за една тревожна тенденция – това е затлъстяването и една от основните причини е липсата на движение.
Факт: около една трета от младежите тежат повече, отколкото се препоръчва за тяхното здраве..
В доклада на СЗО за нивата на затлъстяване в 53-те страни на европейския регион се посочва, че над 27% от 13-годишните и 33% от 11-годишните са с наднормено тегло. Основните виновници за това са

debel uchenik
– липсата на достатъчна физическа активност
нездравословното хранене – консумацията на храни с високо съдържание на захари, мазнини и сол, което е “смъртоносна комбинация”.
Делът на 11-годишните момчета и момичета с наднормено тегло е най-висок в Гърция, Португалия, Ирландия и Испания, а най-нисък в Холандия и Швейцария, се казва в доклада.
Липсата на движение е основната част от проблема. В 23 от 36 държави повече от 30% от момчетата и момичета на възраст 15 и повече години не спортуват достатъчно.
СЗО препоръчва на децата на възраст от 5 до 17 години най-малко 60 минути умерена до силна физическа активност на ден, а на възрастните – 150 минути умерени упражнения на седмица.

Източник Ройтерс

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории