Последни Рецепти
Последни Статии

фън шуй тактики за успешна работа

Добавено в Фън Шуй

Добави към моето меню

фън шуй тактики за успешна работа

Имате ниска заплата, изнервен шеф и подмолни колеги? Със сигурност не сте единствените. Специалистите обаче съветват да замените мрънкането с нещо по-градивно. А именно – с промяна на украсата в офиса, което би могло да стимулира творческото въображение и да тушира проблемите. В положителния ефект на симетрията са убедени всички експерти по фън шуй – източна традиция за хармонизиране на енергията.

Разбира се, ако само смените мястото на компютъра си, е наивно да вярвате, че с това ще предизвикате порой от пари и изгодни бизнес предложения. Несъмнено обаче бихте подобрили своята работа чрез древното китайско изкуство, което повече от 5000 години е част от културата на азиатските народи. Фън шуй обяснява правилното циркулиране на положителната енергия на дадено място, наричана чи и разделена на ин и ян – мъжкото и женското начало, които съществуват винаги заедно.
Съобразяването с тях стимулира успеха в офиса (както и в дома, и във всички аспекти на живота). Затова на Запад все повече се утвърждава традицията всеки нов офис да се обсъди с експерт и да се обзаведе според неговите съвети.
За да се неутрализират негативните отношения между колегите, както и да се прогони безпаричието, експертите препоръчват използването на огледала, въздушни камбанки и аквариуми на работното място. С най-силно положително влияние безспорно се славят кристалите. От тях обаче трябва да се избират само чисти и добре обработени модели в симетрични форми.
Висящите кристали, които струват от 2-3 до 80 лв. в българските магазини, също повишават тонуса, като пречупват слънчевата енергия и я разпръскват в стаята.
За повече късмет в бизнес сделките специалистите съветват бюрото да се украси с многофасетни кристали, тъй като те отразяват пълния спектър на дъгата. А това означава, че провокират всички възможности, за да разкриете пълния си потенциал.
В офиси, където атмосферата е напрегната и често има проблеми, е добре закачването на въздушни камбанки. Достатъчно е те да бъдат две или най-много три – тяхното изобилие не гарантира светкавичен успех, но при всички случаи те помагат за туширане на конфликтите.
Ако финансите са слабото ви място, бихте могли да сложите в стаята екзотичното растение Crassula Argentea – наричано у нас “Дърво на живота”.

Crassula Argentea

Според експертите по фън шуй то стимулира деловите печалби. Точно с противоположното действие са пълзящите растения, които спират творческото въображение и според мнозина – дори увеличават безпаричието.
Сред цветята, които привличат шанса на работното място, са още магнолията, хризантемата, божурът и орхидеята.
Те обаче не трябва да са разположени хаотично. Необходимо е да бъдат в най-отдалечения ляв ъгъл на кабинета, за да е сигурно, че ще влияят положително на растежа в кариерата.
Ако искате да сте спокойни, че работното ви място няма да ви разболее е добре да проверите чрез специалист как точно е разположена т.нар. мрежа на Хартман – геопатогенните лъчи, които разрушават човешкото здраве. Ако те преминават близо до бюрото ви, това ще се отразява зле както на деловата ви дейност, така и на способността ви за концентрация.
Тъй като повечето хора нямат големи възможности за промяна на вътрешния дизайн на работното си място, е препоръчително използването на предмети, които да тушират негативните въздействия. Най-често препоръчвани са фигурките на златни рибки, овални огледала, ветрила или спирали.
Важно влияние на деловата атмосфера оказват и картините. За някои те могат да бъдат само абстрактни драсканици, но специалистите са убедени, че изобразените символи върху тях могат значително да увеличат благополучието в работата. Така например сюрреалистични маслени творби, в които преобладават окръжностите, имат защитна функция и затова се счита, че пазят от конкуренцията Благотворно въздействие има и традиционният коледен венец, когато е закачен на входната врата. Поради значението на окръжностите в интериора е добре и на всяко бюро да има поне по една играчка за елха.
В източната традиция квадратът символизира земята и затова представлява сигурността и материалният успех. В този смисъл декоративните златисти пакети, които имитират подаръци, също носят успех на работното място. Спиралата се асоциира с водата и е метафора на фантазията и новите решения в бизнеса, които биха имали успех.

Feng Shui buddha pix

Особено внимание в интериора на офиса трябва да се обърне на осмоъгълника, чиято форма е комбинация между окръжността и квадрата. Заради силната си защитна функция той се препоръчва за украса на офиси, които са на ръба на банкрута Необходимо е да се съобрази и разположението на шкафовете на работното място, тъй като тяхната неправилна подредба изсмуква силите и пречи на разкриването на пълния потенциал. Идеалната позиция е служителите да бъдат с лице към вратата, по възможност близо до прозореца.
Повечето принципи за хармонична подредба са трудно изпълними на работните места и затова е добре използването поне на няколко сувенира, които да стимулират успеха и финансовото развитие. Освен това е препоръчително използването на пастелни цветове във вътрешната декорация, тъй като те помагат за туширане на конфликтите. Единственото изключение е червеният цвят, който засилва енергията и концентрацията. Затова експертите са убедени, че дори една декоративна фигурка на Дядо Коледа би се отразила благотворно на работното място. Ако не друго, то поне би придала естетическа нотка и празнично настроение.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории