Последни Рецепти
Последни Статии

Физическо натоварване подобрява тялото

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Всяка минута физическо натоварване подобрява тялото на човек
Дори, ако човек изпълнява минимално и непродължително физическо натоварване, то това ще повлияе на неговото физическо състояние и ще намали риска от затлъстяване.

planina-hrana

Британското министерство на здравеопазването счита, че човек на средна възраст трябва да изпитва 150 мин умерено натоварване и 75 мин интензивно натоварване на седмица. На практика това означава 5-10 мин интервали в които човек изпитва физическо натоварване.
Положително на състоянието на човек влияе дори минимално физическо натоварване, като разходка до магазина или качване на стълби. Дори такова натоварване може да доведе до намаляване на индекса на масата на тялото – намалява средно с 0,7 за всяка минута всекидневна физическа ативност. Като резултат теглото се намалява с половин кг.
Трябва да се отбележи, че 20-40 мин физическо натоварване на ден при здрав човек намалява риска от затлъстяване до нула.
Тези резултати са потвърдени с група състояща се от 2200 жени и 2300 мъже. Оказало се, че да се борят с наднормено тегло за мъжете е по-сложно. Само малка част от тях могат да съберат необходимите 150 мин физическа активност на седмица. Повечето се ограничавали с 5-8 мин, което не дава необходимите резултати. Разбира се всяко правило има изключение и има мъже, които са много по-последователни в това отношение.

Източник The Telegraph

Хранене преди тренировка
30 мин преди тренировка може да се приеме
– Банан, ябълка или друг бърз въглехидрат – до 60 г
– Ядки или друг продукт богат на белтъчини – 20 г
Хранене след тренировка
30 мин след тренировка може да се приеме
– Храна богата на белтъчини – 30 г
– Банан, ябълки или друг продукт бога на въглехидрати – 90 г

Храни при активно движение

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории