Последни Рецепти
Последни Статии

food maps – изложба на фотографии на храна

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

FOOD MAPS
Новият проект на Мариета Ценова събира 11 фотографи с отношение към храната.

За да бъдеш кулинарен блогър е необходимо да бъдеш и добър фотограф. Да създадеш свой стил, свой поглед към разказването на рецепта, продуктите, да може да познаят коя е твоя рецепта и коя е твоя публикация по снимката.
Затова и споделяме информацията за
Покана за изложба на фотографии на храна

FOOD MAPS 1

Фотографията на храна се еманципира като отделен жанр в съвременното изкуство, като обект на колекциониране и като неизчерпаем ресурс за интериорния дизайн. Може би защото в последните години културата на храната в България има интересно развитие с различни тенденции. От прецизирането на продуктите и техния произход, през майсторството в приготвянето на храната до културата на хранене и култа към добрата храна.

food maps 3
FOOD MAPS споделя фотографиите на единайсет автори, които ще ни накарат да видим храната по различен начин: Диди Бунова, Илиан Илиев, Кирил Станоев, Любка Атанасова, Павел Червенсков, Пламен Петков, София Терзиева, Тим Клинч, Тита и Елена Койчеви, Филип Попов.

food maps 2
cook-4fun.blogspot.com – Рецепти на Диди Бунова

В изложбата намира място за традиционната кухня, за културата на поднасяне с минималистични детайли или ренесансова щедрост, за съвременните технологии в кухнята, за препратки към литературни текстове и филми, за автентичност и оригинален поглед.
Изложбата е възможна благодарение на Chivas Regal Extra. FOOD MAPS се открива на 4 юли и ще продължи до 27 юли включително в галерия и депо за изкуство Червената точка (24 “Sv. Sv. Kiril i Metodiy” str., 1202).

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории