Крем с кайсии и кисело мляко
Добави към моето меню
Юни и началото на юли е времето на кайсиите. Чудесен плод са, вкусен с леко кисела характерна жилка. Купих в магазина много узрели кайсии и докато стигна у дома няколко се бяха смачкали (аз харесвам по-твърди и зелени плодове) Вземах ги, измих ги и реших да ги приготвя на крем.
Правила съм крем от малини с кисело мляко, желатин, съвсем малко мед и още горски плодове. Проверена рецепта за летен десерт – Крем с малини.
Крем с кайсии и кисело мляко
Продукти:
300 г кайсии
500 г кисело мляко
1 с.л мед
10 г желатин
50 мл вода
Начин на приготвяне:
• Кайсиите се смесват с киселото мляко и меда и се пюрират (в каната на кухненския робот)
• Добавя се желатина, който е залят с 50 мл вода и след това загрят до прозрачност на водна баня
• Сместа се сипва в чаши и се слага за няколко часа в хладилник
Крема е много приятен – ако обичате по-сладко може да добавите още мед или подсладител. За да използвате крема за парфе – на 500 г мляко сложете 2 пакетчета (20 г) желатин – Парфе с кайсии