Последни Рецепти
Последни Статии

Food Revolution Day 2018

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Традиция е през май да се отбелязва един ден посветен на здравословното детско хране. Инициативата е на един баща на пет деца от Англия, чието име знаем почти всички – Джейми Оливър.

food day revolution olivier

Защо децата трябва да имат достъп до качествена, прясна и здравословна храна
– Децата, които се учат да готвят, избират много по-здравословни продукти за ядене и разбират как храната се отразява на организма им.
– Децата, които обядват готвена и здравословна храна, имат много по-добри резултати в училище и по-малко бягат от часове.
– Подобряването на режима на хранене и повишаването на физическата активност са много по-ефективни в профилактиката на диабет тип 2, отколкото взимането на лекарства.
– Домашно приготвената храна не съдържа неизвестни добавки и консерванти, много по-богата е на хранителни вещества, по-нискокалорична е и съдържа по-малко количество трансмазнини, наситени мазнини и натрий.

food revolution day bg

През 2018 г. мотото на кампанията е “Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар“. Събитието е насочено към деца на възраст от 3 до 16 години. Кампанията включва редица кулинарни работилници за деца, лекции за здравословно хранене, публикуване на специализирани материали и информация. Целта е децата и родителите им да бъдат мотивирани да се хранят здравословно.
Кампанията се провежда в повече от 20 български града и с над 80 кулинарни работилници. Някои от тях се организират в училища и детски градини, а други са отворени за регистрация.

Повече информация как да регистрирате детето си за кулинарна работилница може да намерите тук: https://web.facebook.com/events/284145602124492/
Food Revolution Day 2018
“Ден на революцията в храненето” 2018 се организира от фондация “За храната” и е част от глобалното движение Food Revolution, основано от Джейми Оливър.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории