Последни Рецепти
Последни Статии

Постно прясно зеле

Добавено в Българска кухня, вегетарианска кухня, Гарнитури, Ястия без месо

Добави към моето меню

Постно прясно зеле
рецепта класика в сезона на зелето – лесно, бързо, икономично и толкова вкусно

1 зелка, около 1 1/2 кг
2 с.л. олио
2 домата
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
сол, около 1/2 ч.л.
4 – 5 стръка магданоз
2 -3 стръка магданоз

* Зелето се нарязва на ивици. Претрива се със солта и олиото и се слага в тенджера;
* Когато зелето поомекне се долива 50 гр вода и се оставя да ври до готовност на тих огън;
* Тогава се добавят доматите, нарязани на ситно или настъргани на ренде и се овкусява с черен и червен пипер;
* Ври така около 10-15 мин и се маха от огъня;
* Поднася се поръсено с нарязан на ситно копър и магданоз.

Идея 1: като подправки към постното зеле може да се добавят 2-3 скилидки чесън или дафинов лист

Идея 2: постното зеле е и чудесна гарнитура, особено с наденица на скара

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории