Последни Рецепти
Последни Статии

Галет с патладжан и синьо сирене

Добавено в Наши гости, Френска кухня, Хляб, питки

Добави към моето меню

Галет с патладжан и синьо сирене
рецепта споделена от Радостина Добрева

галет

Продукти
За тестото:

125 г меко масло,
1 яйце,
1/2 ч.л.сол,
1/2 ч.л.сух розмарин,
около 200-250г брашно
за плънката:
1 малък патладжан,
шепа сушени домати,
150-200 г синьо сирене

Рецепта за галет с патладжан и синьо сирене
• Маслото, яйцето, солта и розмарина се разбиват до хомогенна смес. Постепенно към тях се добавя брашното.
• Омесва се набързо меко, нелепнещо тесто и се прибира в хладилника, завито с фолио.
• Доматите се накисват в гореща вода за 20-30 мин докато омекнат ,след това се отцеждат добре.
• Патладжанът се нарязва на кръгчета и се запича на грил тиган докато поомекне.
• Масленото тесто се разточва на кръгла тънка кора върху лист хартия.
• В средата се нареждат резенчетата патладжан, като се застъпват едно за друго, а по края се оставя 3-4 см разстояние.
• Между патладжаните се слагат доматите и отгоре сиренето нарязано на парченца.
• Поливат се с малко зехтин и се загъват краищата навътре. Полученият борд се намазва с разбито яйце.
• Запича се на 180 градуса за около 35 мин

По рецепта на Йоли

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории