Галет с патладжан и синьо сирене
Добави към моето меню
Галет с патладжан и синьо сирене
рецепта споделена от Радостина Добрева
Продукти
За тестото:
125 г меко масло,
1 яйце,
1/2 ч.л.сол,
1/2 ч.л.сух розмарин,
около 200-250г брашно
за плънката:
1 малък патладжан,
шепа сушени домати,
150-200 г синьо сирене
Рецепта за галет с патладжан и синьо сирене
• Маслото, яйцето, солта и розмарина се разбиват до хомогенна смес. Постепенно към тях се добавя брашното.
• Омесва се набързо меко, нелепнещо тесто и се прибира в хладилника, завито с фолио.
• Доматите се накисват в гореща вода за 20-30 мин докато омекнат ,след това се отцеждат добре.
• Патладжанът се нарязва на кръгчета и се запича на грил тиган докато поомекне.
• Масленото тесто се разточва на кръгла тънка кора върху лист хартия.
• В средата се нареждат резенчетата патладжан, като се застъпват едно за друго, а по края се оставя 3-4 см разстояние.
• Между патладжаните се слагат доматите и отгоре сиренето нарязано на парченца.
• Поливат се с малко зехтин и се загъват краищата навътре. Полученият борд се намазва с разбито яйце.
• Запича се на 180 градуса за около 35 мин
По рецепта на Йоли