Кълнове от леща
Добави към моето меню
Кълновете, полезна храна
Искате ли да сте здрави, енергични и красиви през зимата и пролетта, яжте покълнали семена! Това е концентриран, естествен източник на витамини, минерали, ферменти и аминокиселини
Леща кълнове
С високо съдържание на витамин С са подходящи за профилактика срещу грип и ОВИ остри вирусни инфекции. Кълновете от леща повишават нивото на хемоглобина в кръвта, от тук и нашата работоспособност.
Голямото съдържание на калий ги прави полезни за страдащите от атеросклероза и нарушен сърдечен ритъм.
Покълналата леща нормализира обмяната на веществата и подобрява храносмилането.
Кълновете от леща можем да приготвим сами или да ги купим от магазина.
Кулинарна идея с кълнове от леща:
Добавяйте ги в своите салати или сандвичи.
На вкус напомнят пресен зелен грах.