Глазирани пилешки крилца по китайски
Добави към моето меню
Глазирани пилешки крилца по китайски
вкусни пилешки крилца, идеално мезе за бира
1 кг пилешки крилца
100 мл соев сос
2 с.л. ябълков оцет
4 с.л. мед (или кафява захар)
1 ч.л. джинджифил на прах
5 -6 скилидки чесън, пресован
В голяма купа смесете всички състaвки за маринатата.
Сложете измитите пилешки крилца поне за 1 час в маринатата.
Печете ги във фурна на 200 градуса около 30 минути или до готовност.
Прецедете маринатата в малка тенджерка и сложете на котлона за няколко минути, да заври.
Поднесете крилцата горещи с получения сос.
Много добре се съчетава с ориз със зеленчуци по китайски.
По идея на sonulya