Пилешки крилца на фурна
Добави към моето меню
Пилешки крилца на фурна
Апетитно изпечени крилца с много подправки
1 кг пилешки крилца
1 с.л. ябълков оцет
1 глава кромид лук
1 морков
1 -2 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 с.л. соев сос
1 щипка джинджифил
1 с.л. мед
риган на вкус
Крилцата се разрязват на две части и се измиват.
Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват добавят се подправките, меда и нарязаните на ситно зеленчуци.
Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Тавичката се покрива с фолио и поставя в хладилник най-малко за 3 часа (най-добре е за 12 часа – от сунтринта за вечерта).
Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч.ч. вода – получава се много апетитен сос.
След като се изпекат крилцата се поръсват с пресен риган, разбъркват се и се поднасят със салата.