Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешки крилца на фурна

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешки крилца на фурна
Апетитно изпечени крилца с много подправки

1 кг пилешки крилца
1 с.л. ябълков оцет
1 глава кромид лук
1 морков
1 -2 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 с.л. соев сос
1 щипка джинджифил
1 с.л. мед
риган на вкус

Крилцата се разрязват на две части и се измиват.

Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват добавят се подправките, меда и нарязаните на ситно зеленчуци.

Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Тавичката се покрива с фолио и поставя в хладилник най-малко за 3 часа (най-добре е за 12 часа – от сунтринта за вечерта).

Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч.ч. вода – получава се много апетитен сос.

След като се изпекат крилцата се поръсват с пресен риган, разбъркват се и се поднасят със салата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории