Гнезда от кайма
Добави към моето меню
Гнезда от кайма
рецепта известна още като “Лястовиче гнездо” нещо вкусно и красиво, което се приготвя от кайма, зеленчуци и яйца и може да бъде срещнато в много варианти. Тази рецепта е съобразена със зимните продукти.
Време за приготвяне 10 мин
Време за печене – около 40 мин
Продукти за 4 порции
600 гр кайма
смлян черен пипер на вкус
стрита чубрица на вкус
1 морков
бялата част на 1 праз лук
4 яйца
50 гр кашкавал
300 гр къби
2-3 големи картофа
* Каймата, подправките, настъргания морков и нарязания на ситно праз лук се омесват добре. Разделя се на 4 топки и се поставят в тава
* Всяка топка кайма се оформя като гнездо и вътре се слага по една по-голяма гъба
* Острани между гнездата се подреждат наразани на едро картофи и гъби. Долива се около 200 мл вода или бульон
* Слага се да се пече на средна фурна на 200 градуса
* Когато са почти готови се вадят от фурната. Гъбите се изваждат от гнездата и в тях се чуква по едно яйце и се поръсват с настърган кашкавал
* Връщат се във фурната до готовност и се поднасят