Последни Рецепти
Последни Статии

Златното правило на диетите

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Златното правило на диетите
балансирано хранене, добро настроение, физическа активност, здрав сън и култура на хранене в определени часове ни гарантират стройно тяло и добро самочуствие

Какви правила трябва да спазваме за да отслабнем. Оказва се, че не е важно само с какви продукти се храним, но и времето (и начина) когато се храним.
Диетолозите се провели експеримент и са доказали, че всички, които искат да отслабнат е достатъчно да следват едно основно правило:
да не приемат никаква храна от 20.00 часа вечерта до 8.00 часа сутринта.

При такъв хранителен режим се наблюдава намаляване на теглото, ако се следват принципите на балансираното хранене.

grolld
Именно такъв режим на хранене способства за нормализиране на храносмилането и обмяната на веществата, което е много важно при намаляване на теглото.
Достатъчно е да се храним 3 пъти на ден – закуска, обед и вечеря.
Толкова важно като часовете на хренене се оказва и здравият, редовен сън. Ако ние почиваме активно и се наспиваме. Като тук не става въпрос за много часове сън, а за онзи здрав сън, около 7 часа, който е достатъчен. Сънят също влияе на ускоряването на метаболизма и изгарянето на излишните калории.
За да бъде ускорен процеса на отслабване, диетолозите ни съветват, да се движим активно и да отделяме всеки ден поне един час за физическо натоварване.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории