За тънка талия гответе с бира
Добави към моето меню
Рецепти с бира има много – от хляб, който е замесен с бира, през различни рецепти за печено месо до десерти от дребни сладки до кекс с бира и маково семе (любим)
Сладкиш с маково семе и бира
За тънка талия гответе с бира
Но може ли да заменим олиото в рецептите с бира. Тук не е като с кекса с майонеза в който качествената майонеза заменя яйцата и олиото. Но си заслужава да опитаме, защото 1 с.л. бира съдържа само 75 калории, а лъжица олио – 120 калории.
Статия в „Дейли мейл“ цитира съвет на американската специалистка по здравословно хранене Тоби Амидор. Тя ни препоръчва да задушаваме месото в тъмна бира, което му придава прекрасен аромат. Подобни ястия ще се окажат много по-здравословна алтернатива на месните продукти, приготвени с олио.
Амидор изтъква, че при готвенето в процеса на термична обработка храните губят своите витамини и минерали. Но при използването на пиво, те се запазват, тъй като алкохолът, съдържащ се в кехлибарената течност, пръв се изпарява.
Може спокойно да се прибави тъмно пиво и към шоколадената торта. Тя става много по-изкусителна и по-лека откъм калории. В бирата се съдържат големи количества витамин B, магнезий, фосфор и селен, които са от ключово значение за доброто ни здраве.